top of page

Art-koffer, avagy művészetekkel a világ körül

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00919

A projekt célja

Az „Art-koffer, avagy művészetekkel a világ körül…” hangszeres zenei és vizuális művészeti projekt a helyi civil társadalom kulturális életének és közösségi kompetenciáinak fejlesztését, a gyomaendrődi lakosok alkotótevékenységének professzionalizálását, a helyi fiatalok szülőföldjükhöz való kötődésének, identitásának erősítését tűzte ki céljául. 

A projekt szakmai tartalma

Az „Art-koffer, avagy művészetekkel a világ körül…” elnevezésű projekt a vizuális művészetekkel és hangszeres zenével inspirálja a helyi művészeti életet, így lehetőséget ad a lakosság életminőségének javítására. A zenei műhelyek, képzőművészeti workshopok, koncertek, kiállítások a kollektív élmények révén alkalmasak barátságok kialakítására, a közösségi kompetenciák fejlesztésére, valamint siker- és kompetenciaélményt nyújtanak az alkotóknak és a fellépőknek, nyilvánosság előtti bemutatkozásuk pedig elősegíti a kulturális értékek megismerését közönségük számára.

Megvalósítandó tevékenységek 

Kreatív Ifjúsági Művészeti Tábor

A nyári képzőművészeti és zenei tábor, mint ifjúsági közösségépítő program célcsoportját gyomaendrődi fiatalok képezik. A hangszeres foglalkozások, zenekari gyakorlatok, vizuális műhelyek és improvizációs játékok a szakterületi és esztétikai kompetenciák fejlesztése mellett a kreativitást is elősegítik. A szekció-foglalkozásokat elkötelezett, professzionális művész-tanárok vezetik, akik mintaként motivációs szerepet is betöltenek, 

formálva a fiatalok művészetek iránti attitűdjét. A táborban átélt együttes élmény segíti az affektív és szociális tulajdonságok fejlődését, erősíti a fiatalok Gyomaendrődhöz való kötődését.

Világzenei-műhely 

A könnyű-, nép- és világzenei műhely-foglalkozásokkal, valamint dobos, fúvós, pengetős és népi hangszeres szekciófoglalkozásokkal, illetve egyéni hangszeres és zeneismereti konzultációkkal tarkított foglalkozás-sorozaton a felnőtt résztvevőknek lehetőségük nyílik zenét hallgatni, tanulni, játszani és akár szerezni is. A műhelyvezetők olyan rendszeresen színpadra lépő, képzett instrumentális zenészek, akik szívesen adják át mind a népzene, mind a jazz, mind a klasszikus zene terén szerzett tudásukat, hangszeres technikájukat az érdeklődőknek. A felnőtteknek szóló programsorozat egyaránt nyitott a kezdő és a tapasztalt zenészek, valamint a zenerajongók számára is.

Corini-kör 

A felnőtteknek szóló képzőművészeti kurzuson a résztvevők személyre szóló szakmai útmutatás mellett nyerhetnek bepillantást korszerű festészet-technikai, kompozíciós és színelméleti ismeretekbe, különböző kortárs képzőművészeti műfajokba. A workshopokon, közösségi élményfestés keretében, minden érdeklődő részt vehet, függetlenül a tapasztalatoktól, a tehetségtől vagy a képzettségtől. A program egyaránt alkalmas ismeretszerzésre és lelki feltöltődésre, közösségépítésre.

Az Európai Szociális Alapból származó vissza nem térítendő támogatás összege: 3 654 180 Ft

logo-széchenyi 2020.png
bottom of page